افزایش بیابان زایی در استان تهران
به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، خشکسالی های پی درپی و تغییرات اقلیمی به همراه بهره برداری های غیر اصولی از منابع ارزشمند (آب، خاک و گیاه) سبب تشدید فرایند بیابان زایی در تهران شده است.
به گزارشوبلاگ اخبار و رویدادها به نقل از ایسنا، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در حاشیه بازدید از نهالستان و طرح های منابع طبیعی شهرستان ملارد گفت: با توجه به اینکه طرح های بیابان زدایی در قالب طرح 9 در 99 یکی از طرح های محوری امسال قلمداد می گردد، بر همین اساس اجرای طرح های بیابان زدایی در استان تهران سرعت می گیرد.
علینقی حیدریان با اشاره به این که استان تهران با دارا بودن 105 هزار هکتار اراضی بیابانی جزو استان های بیابانی محسوب می گردد،گفت: اراضی بیابانی در شهرستان های ورامین، پاکدشت، پیشوا، ری و ملارد واقع شده که به منظور جلوگیری از پیشروی بیابان و احیای این اراضی تداوم اجرای طرح های بیابان زدایی در استان تهران ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: تا به امروز حدود 22 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان تهران زیر پوشش عملیات بیابان زدایی قرار گرفته و بسیاری از کانون های بحرانی فرسایش بادی نیز تحت کنترل درآمده است، اما به دلیل خشکسالی های پی درپی و تغییرات اقلیمی به همراه بهره برداری های غیر اصولی از منابع ارزشمند (آب، خاک و گیاه) شاهد تشدید فرایند بیابان زایی در تهران هستیم که برای مقابله با این پدیده، اجرای طرح های بیابان زدایی یکی از برنامه های اولویت دار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران پدیده بیابان زایی را تهدیدی زیست محیطی برای این استان برشمرد و توضیح داد: فراوری گرد و غبار ناشی از پدیده بیابان زایی علاوه بر تهدیدی جدی برای سلامتی جوامع محلی و پایتخت نشینان، تهدیدی برای عرصه فراوری و اشتغال به شمار می آید که با توجه به این مهم و برای مقابله با این پدیده، عزمی ملی و نگرشی جامع و همه جانبه نگر احتیاج است.
حیدریان بر انجام پایش مراتع، تهیه و اجرای طرح های مرتعداری در قالب طرح های تلفیقی، کاداستر اراضی ملی و دولتی و بلوک بندی مناطق بر اساس منطقه بحرانی، نیمه بحرانی و عادی با هدف حفاظت هرچه بهتر و بیشتر از عرصه های منابع طبیعی تأکید کرد.
بر اساس این گزارش جواد پیربداقی - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد - گفت: شهرستان ملارد دارای 67 هزار هکتار اراضی ملی است که از این میزان بیش از 13 هزار هکتار آن را اراضی بیابانی تشکیل داده است.
وی اضافه نمود: از آنجایی که شهرستان ملارد یکی از کانون های اصلی فراوری گرد و غبار و به عنوان تهدیدی جدی برای ساکنان این منطقه و پایتخت مطرح است، تداوم اجرای طرح های بیابان زدایی در سطح این شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، پیربداقی با بیان این که تا به امروز حدود 7000 هکتار از اراضی بیابانی شهرستان ملارد زیرپوشش عملیات بیابان زدایی قرار گرفته است،گفت: با توجه به ضرورت اجرای طرح های بیابان زدایی در شهرستان ملارد، امیدواریم با همکاری و مساعدت دستگاه های ذی ربط و تأمین اقتصادی مورد احتیاج، شاهد استمرار اجرای طرح های بیابان زدایی باشیم.
منبع: همشهری آنلاین