استفاده از سامانه های الکترونیکی، راهبردی در حوزه پیشگیری از جرم است

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، قائم مقام معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: پاسخگویی، ارتقای شفافیت و استفاده از سامانه های الکترونیک از جمله راهبردهایی هستند که در طرح تحول قوه قضاییه در حوزه پیشگیری آمده است و همه این موارد و راهبردها در این جهت است تا جرم، اتفاق نیفتد.

استفاده از سامانه های الکترونیکی، راهبردی در حوزه پیشگیری از جرم است

نشست مشترک قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای ارتقای مطلعی حقوقی جامعه با استفاده از ظرفیت اپراتورها در کشور برگزار گردید.

در ابتدای جلسه، رضا مسعودی فر ضمن تاکید برضرورت مطلعی بخشی و ارتقای دانش حقوقی نزد مردم، گفت: پاسخگویی، ارتقای شفافیت و استفاده از سامانه های الکترونیک از جمله راهبردهایی هستند که در طرح تحول قوه قضاییه در حوزه پیشگیری آمده است و همه این موارد و راهبردها در این جهت است تا جرم، اتفاق نیفتد.

وی در ادامه به سه گام پیشگیری، اشاره نمود و گفت: اولین و مهم ترین گام پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی است که مطلعی بخشی حقوقی به مردم، یک مرحله اساسی و تاثیرگذار در این نوع پیشگیری است.

مسعودی فر با اشاره به ضرورت انتقال دانش فنی حقوقی به مردم به منظور پیشگیری از وقوع جرم، اضافه نمود: گام دوم پیشگیری، وضعی است تا فرصت ارتکاب جرم از مجرم سلب گردد.

این مقام مسئول گام سوم را پیشگیری های حقوقی- قضایی دانست و توضیح داد: آن چه در این گام مردم مهم است، تناسب جرم و مجازات است که می تواند به باز اجتماعی کردن مجرم یاری کند. مطلعی مردم از حقوق خود در مراجعه به دستگاه قضایی نیز بسیار حائز اهمیت است.

وی با یادآوری اقدامات انجام شده در بخش هایی که به آن اشاره شد، گفت: در بحث مشارکت با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از احتیاجمندی های حقوقی سازمان آغاز نموده و تا حصول نتیجه مطلوب به فعالیت خود در مطلعی بخشی به مردم ادامه می دهیم.

مسعودی فر افزایش به دانش حقوقی جامعه را حائز اهمیت فراوان توصیف کرد و گفت: درتلاش ما برای ارتقای مطلعی حقوقی جامعه با استفاده از ظرفیت اپراتورها، اگر یک مورد هم باعث جلوگیری از تضییع حق مردم گردد برای این معاونت ارزشمند خواهد بود.

وی خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات گفت: همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی زمینه را برای تسریع در امر مطلعی بخشی جامعه فراهم می نماید.

در ادامه این جلسه حسین فلاح رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان این مطلب که موضوع پیشگیری بحث مهمی است، توضیح داد: اگر بهترین فرد در حوزه کاری خود باشیم باز هم احتیاج به ارتقای دانش نزد هر فرد احساس می گردد.

وی به لزوم تسریع ایجاد تفاهم میان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در زمینه ایجاد بستر مطلعی بخشی به جامعه، گفت: به نظر می رسد اطلاع رسانی به وسیله پیامک بسیار موثر بوده اما، این بخش ملاحظاتی را نیز برای ما به وجود می آورد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به انبوه شکایات مردمی در سامانه 195 از ارسال پیامک های تبلیغاتی اضافه نمود: در این راستا این سازمان مجبور به قطع سیم کارت های ارسال پیامک انبوه شد. در راستای همکاری این سازمان با شما، قادر هستیم در هر بار 50 میلیون پیامک مطلعی رسان با محتوای آموزشی ارسال کنیم.

این مقام مسئول با تاکید بر حساسیت مردم نسبت به ارسال پیامک های تبلیغاتی و دولتی، یادآور شد: 95 درصد مردم از حقوق خود در مراجعه به محاکم قضایی مطلع نیستند. لذا این آمادگی نزد این سازمان وجود دارد تا در این زمینه با این معاونت همکاری نزدیک داشته باشیم.

در ادامه این نشست اکبر تهرانی دبیر شورای ارتقای مطلعی های عمومی معاونت پیشگیری قوه قضاییه، در اشاره به توانمندی های این معاونت در همکاری با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، توضیح داد: این معاونت آمادگی دارد آموزش های حقوقی، خانواده و فضای مجازی را به کارکنان سازمان تنظیم مقررات ارائه کند.

وی اعلام نمود: محتوای پیامک ها نیز با نظر کارشناسان به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات ارسال خواهد شد.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال 1382 و با استناد به ماده هفت قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تجمیع معاونت امور مخابراتی این وزارتخانه و اداره کل ارتباطات رادیوئی تاسیس شد. هدف از ایجاد این سازمان ایفای اختیارات حاکمیتی، نظارتی و اجرایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی است تا به عنوان نهاد نظارتی زمینه رقابتی شدن بازار ارائه خدمات مخابراتی و بالا رفتن کیفیت خدمات ارتباطی را فراهم کند. اداره دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و نظارت بر اجرای مصوبات آن نیز از دیگر وظایف مهم این سازمان است.،ایسنا

منبع: ایران آنلاین

به "استفاده از سامانه های الکترونیکی، راهبردی در حوزه پیشگیری از جرم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از سامانه های الکترونیکی، راهبردی در حوزه پیشگیری از جرم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید