بهبودیافتگان کرونا چگونه جان بیماران کرونایی را نجات می دهند؟

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، بهداشت نیوز/ حدود 7 ماه از شیوع بیماری کرونا در کشورمان می گذرد و هنوز روش درمانی و واکسن مشخص و مورد تاییدی برای آن وجود ندارد و همه کشورها در حال آزمون و خطای روش های مختلف درمانی هستند.

بهبودیافتگان کرونا چگونه جان بیماران کرونایی را نجات می دهند؟

در این میان محققان ایرانی از همان ماه های اول شیوع کووید 19، توانستند به روش درمانی خوبی برای بهبود بیماران بدحال کرونایی دست یابند که به روش پلاسمادرمانی یعنی اهدای پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا به مبتلایان شناخته شده است.

خبرنگار ما برای بررسی آخرین شرایط اثرگذاری پلاسما درمانی در ایران و میزان استقبال مردم از این روش پس از گذشت چندماه، با دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و سرپرست پروژه پلاسما درمانی در ایران به مصاحبه پرداخته که مشروح آن را در زیر می خوانید؛

نیاز به پلاسما برای بیماران کرونایی بیشتر از استقبال مردم است!

دکتر ابوالقاسمی گفت: تأثیر پلاسمادرمانی بر فرایند بهبودی بیماران کرونایی و کاهش مرگ و میر بسیار مؤثر بوده و همه جای دنیا از این روش استفاده می کنند. ما انتظار داریم که استقبال افراد بهبود یافته از کرونا برای اهدای پلاسمای خون بیشتر از این ها باشد. اما هنوز نیاز به پلاسما بیشتر از استقبال مردم است و به حد قابل قبول نرسیده ایم.

وی خاطرنشان کرد: نمی توانیم بگوییم اهدای پلاسما در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر کمتر بوده اما نیاز بیماران کرونایی برای دریافت پلاسما بیشتر است. ما در مرکز بقیه الله، یک مرکز پلاسما فقط مخصوص بیماران کرونایی احداث کرده ایم و انتظار داشتیم حداقل روزانه 10 الی 15 نفر به مرکز ما مراجعه کنند اما به این انتظار نرسیده ایم.

پلاسمادرمانی؛ درمانی ارزان و خداپسندانه برای بیماران کرونایی

او اضافه کرد: مردم باید بدانند که اهدای پلاسما بسیار کار خداپسندانه و نجات دهنده ای هست و اصلا قابل مقایسه با داروهای گران قیمت برای درمان کرونا که در بیمارستان ها استفاده می شود نیست. یک روش ارزان است که اگر کسی در این روش مشارکت کند اجر معنوی بسیار بالایی دارد.

ابوالقاسمی گفت: دانشگاه بقیه الله شروع کننده بحث پلاسما درمانی بود و الان این روش به صورت یک خدمت و به عنوان یک روش درمانی توسط سازمان انتقال خون در شهرستان ها مدیریت می شود و ما هم در بقیه الله آن را انجام می دهیم. کشور آمریکا و اروپایی ها نیز تجربه ما را در پلاسمادرمانی استفاده کردند و الان در بسیاری از کشورهای عربی این روش درمانی در حال انجامست و موفقیت آمیز هم بوده است.

طرح های جدید دارویی و تحقیقاتی برای درمان کرونا

رئیس دانشگاه بقیه الله با بیان اینکه هنوز داروی جدیدی در پروتکل درمانی بیماران مبتلا به کرونا معرفی نشده و کماکان درمان ها روی داروهای مطرح شده در حال انجام است، اعلام نمود: پس از شیوع کرونا، در دانشگاه بقیه الله طرح های مختلفی از نظر پروتکل ها، بررسی ها و درمان های مختلف به صورت تحقیقاتی در حال انجامست و نتایج آن به مرور در اختیار کمیته علمی وزارت بهداشت قرار می گیرد و خود ما نیز از نتایج آن استفاده می کنیم.

کشور آمریکا و اروپایی ها نیز از تجربه ما در پلاسمادرمانی استفاده کردند و الان در بسیاری از کشورهای عربی این روش درمانی در حال انجامست.

خدمات بیمارستان بقیه الله برای بیماران کرونایی

وی ادامه داد: بخشی از بیمارستان بقیه الله را که به بیماران کرونایی اختصاص دادیم، الان تقریبا ظرفیتش پر شده است یعنی در واقع بیشتر از هر موقعی در دو سه ماه گذشته، این ظرفیت تکمیل شده است. در این بخش همه امکانات سی سی یو و آی سی یو را در اختیار بیماران کرونایی قرار داده ایم.

او اضافه کرد: فکر می کنم بزرگترین بیمارستان نیروهای مسلح هستیم که بیش از یک سوم کل بار کرونای نیروهای مسلح به همراه 50 درصد خدماتی که به مردم آزاد می دهیم را به دوش می کشیم. بخش دیگر از بیمارستان بقیه الله هم که باید فعالیت های مربوط به بیماری های قلبی، بچه ها و سرطانی ها را انجام بدهد هم به طور کاملا جدا، کار رسیدگی و درمان بیماران را انجام می دهد.

شرایط تأمین دارو برای بچه ها سرطانی با توجه به تحریم های ظالمانه

رئیس انجمن علمی خون و سرطان بچه ها ایران در خصوص تأمین داروهای بچه ها سرطانی با توجه به تحریم ها هم گفت: کشور به هر طریق قانونی حتی در شرایط سخت تحریم ها، داروها را تأمین می کند و نمی گذارد مردم در سختی بمانند و صدمه ببینند. تا الان تلاش بر این بوده که بار مالی داروها و هزینه های درمان بر دوش خانواده ها نباشد و مسئولین مربوط و بیمه ها مردم را تحت حمایت قرار می دهند.

حسن ابوالقاسمی با تأکید بر اینکه تا جایی که امکان دارد باید از تجمعات مردم پیشگیری شود، بیان کرد: اگر با این منوال پیش برویم موج دوم کرونا که در آن هستیم فشار زیادی بر بیمارستان ها ، کادر درمان و اقتصاد بیمارستان ها وارد می کند.

رئیس دانشگاه بقیه الله (عج) گفت: علاوه بر تأمین سخت اعتبارات، الان در شرایطی هستیم که مردم باید خودشان با رعایت مسائل بهداشتی و عدم شرکت در محافل عمومی و تجمعات، موج ابتلا به کرونا را سبک کنند تا بیمارستان ها نفسی بتوانند بکشند. این روزها موج سنگینی از بیماران به بیمارستان ها و مراکز مراجعه می کنند و باید راه هایی برای کنترل و قطع زنجیره انتقال در نظر گرفته شود.

منبع: همگردی

به "بهبودیافتگان کرونا چگونه جان بیماران کرونایی را نجات می دهند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهبودیافتگان کرونا چگونه جان بیماران کرونایی را نجات می دهند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید