راهنمای کود دهی گیاهان خانگی

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، آیا گیاهان خانگی تان را به موقع و به مقدار تغذیه می کنید؟ روش درست این کار را می دانید؟ اگر مطمئن نیستید باید چه پاسخی بدهید مطلب امروز را دنبال کنید.

راهنمای کود دهی گیاهان خانگی

گیاهان هم مانند ما انسان ها و همه موجودات دیگر هستند، آنها هم احتیاج به مواد غذایی دارند. تنها منبع غذا رسان گیاهانی که درون خانه ما در گلدان زندگی می کنند خود ما هستیم. گیاهانی که در طبیعت رشد می کنند به طرق مختلف تغذیه می شود. ممکن است از شاخسار تجذیه شده گیاهان دیگر که درون خاک هستند تغذیه کنند، ممکن است از آب رودخانه ای که پر از املاح است تغذیه کنند و … . اما گیاهان گلدانی که ما در خانه کاشته ایم چشم شان تنها به دستان ما است! چون منبع دیگری وجود ندارد که به آنها غذا رسانی کند. به همین دلیل است که تغذیه درست و به موقع گیاهان خانگی بسیار مهم است.

مواد مغذی ضروری

همه گیاهان برای رشد خوب به مواد غذایی خاصی احتیاج دارند. گیاهان بیرون از خانه می توانند ریشه هاشان را بگسترانند و در پی مواد غذایی بگردند اما گیاهان درون خانه این آپشن را ندارند. به همین دلیل است که به شما احتیاج دارند. از روی این راهنمای تغذیه گیاهان خانگی نت برداری کنید تا دوستان سبزتان از شما تشکر کنند!

باید برای گیاهان خانگی تان به طور منظم مواد غذایی ارگانیک (طبیعی) و غیر ارگانیک (شیمیایی) فراهم کنید. سه ماده غذایی عمده ای که گیاهان از طریق کودها به دست می آورند نیتروژن، فسفر و پتاسیم است (این مواد غذایی معمولا روی بسته های کود به اختصار N، P و K نوشته می شوند). نیتروژن برای رشد مناسب شاخ و برگ گیاه مهم است (رشد رویشی)، فسفر به رشد ریشه ها کمک می کند و پتاسیم برای گلدهی مناسب ضروری است. تغذیه گیاهان تان با این 3 ماده غذایی باید جز یکی از روتین های مراقبت از گیاهان خانگی تان شود.

درصد هر کدام از مواد غذایی که درون کود وجود دارد روی بسته آن نوشته شده. یک کود 10 10 10 از 10 درصد نیتروژن، 10 درصد فسفر و 10 درصد پتاسیم تشکیل شده؛ بقیه 70 درصد کود از مواد ارگانیک یا بی اثر تشکیل شده. درصد مواد غذایی موجود در هر کود بسته به کارخانه تولید کننده آن متفاوت خواهد بود. اما همواره این مقدار را روی بسته کود می بینید. هر چقدر عدد بزرگ تر باشد، درصد مواد غذایی بیشتر است.

حقیقت هایی راجع به کود دهی

خب حالا شما کارهای ابتدایی که باید برای نگهداری از گیاهان خانگی تان انجام دهید را می دانید اما باید از چه کودی استفاده کنید؟ کودهای ارگانیک معمول از گوشت، پودر استخوان، کود گاوی، امولسیون ماهی و محصولات دریایی ساخته می شوند. کودهای شیمیایی در نام های تجاری مختلفی یافت می شوند. در هنگام تهیه این کودها نوشته روی محصول را به دقت بخوانید.

بعضی از این کودها برای احتیاجهای گیاهان خاصی ساخته شده اند. تعدادی از گیاهان مانند آزالیا، کاملیا و گاردنیا به کودهای اسیدی احتیاج دارند، کودهایی که پی اچ خاک را پایین نگه می دارند. اگر این گیاهان را درون خانه در گلدان نگهداری می کنید، حتما باید برای شان کودهای اسیدی فراهم کنید. بقیه گیاهان به مجموعه ای از مواد معدنی و مغذی احتیاج دارند که احتیاجشان از طریق استفاده از کودهایی که حاوی این مواد هستند تامین می شود.

می توانید کودها را به طرق مختلفی به گیاهان تان بدهید:

- می توانید کود را به صورت خشک، یا به شکل پودر و یا به شکل قرص هایی که مواد غذایی را به تدریج آزاد می کنند و در اختیار گیاه قرار می دهند، با خاک مخلوط کنید.

- می توانید قرص هایی که مواد غذایی را به تدریج آزاد می کنند را در آب حل کنید و آن را کم کم و به دفعات به گیاه بدهید.

- بعضی از کودها را باید به صورت اسپری روی شاخسار گیاه پاشید.

- کودهای مایع را باید با آب رقیق کرد و با توجه به دستور روی بسته کود به گیاه داد.

صبر داشته باشید

کودهای ارگانیک آرام اثر می کنند. مدت زمانی طول می کشد تا این کودها در خاک شکسته شوند و مواد غذایی شان را به گیاه بدهند. بعضی دیگر از کودها، مانند قرص هایی که مواد غذایی را به تدریج آزاد می کنند، هم به این صورت هستند و مواد غذایی را به یکباره در اختیار گیاه قرار نمی دهند. با این حال بیشتر کودهای شیمیایی سریعا وارد عمل می شوند! این نوع کودها خیلی سریع مقدار زیادی مواد غذایی در اختیار گیاه قرار می دهند.

بعد از دادن کود به گیاه صبور باشید و انتظار نداشته باشید یک روز بعد نتیجه آن را ببینید. بسته به نوع گیاه تان، ظهور نتیجه دلخواه طول خواهد کشید.

قبل از اینکه به گیاه کود دهید خاک آن را به طور کامل مرطوب کنید. هیچ وقت، هیچ وقت بیشتر از مقدار گفته شده روی بسته کود به گیاه کود ندهید و اگر باید ابتدا کود را رقیق کنید، حتما این کار را انجام بدهید. فکر نکنید با کود دهی بیشتر و غلیظ تر گیاه به آن لطف کرده اید، در حقیقت این کار ممکن است باعث سوختن ریشه ها و مرگ گیاه تان شود. در حقیقت معمولا بهتر است مقدار کمتری از کود را به گیاه بدهید و به جای آن دفعات کود دهی را بیشتر کنید. این امر در مورد کودهای شیمیایی بیشتر صدق می کند.

هدف از کود دهی گیاه این نیست که گیاه مان رشدی سریع و غیر عادی داشته باشد، بلکه هدف آن است که رشد عادی خود را انجام دهد و سالم بماند. در زمان هایی که گیاه از رشد باز می ماند و فصل استراحتش است آن را کود دهی نکنید. این فصل برای بیشتر گیاهان در پاییز و زمستان است اما گیاهانی هم هستند که در بهار و تابستان به خواب می فرایند.

با رعایت این نکته ها گیاهانی سالم و شاداب خواهید داشت که همواره می درخشند!

منبع: فوت و فن / bhg.com

به "راهنمای کود دهی گیاهان خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای کود دهی گیاهان خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید